Martin Jol definitief naar ADO Den Haag, leden akkoord met terugkeer als commissaris

Martin Jol.
Martin Jol. © Orange Pictures
DEN HAAG - De Haagse voetbalcoryfee en oud-international Martin Jol (59) treedt als het aan de leden van HFC ADO Den Haag ligt toe tot de raad van commissarissen (RvC) bij ADO Den Haag. Zijn voordracht als commissaris is dinsdagavond unaniem goedgekeurd door de ledenraadsvergadering. Dat laat Jan Greeve, voorzitter van HFC ADO Den Haag, weten aan Omroep West.
Hagenaar Jol had twee derde van de stemmen nodig om te worden aangesteld. De voordracht van Jol wordt op de eerste aandeelhoudersvergadering ingebracht. Als dat naar behoren verloopt wordt Jol aangesteld. De Hagenaar heeft al kennis gemaakt met de andere leden binnen de RvC; clubeigenaar Wang Hui, Liu Jian Hong en Ton Rutgrink.
Als speler begon en eindigde Jol zijn loopbaan bij de Haagse club. Zijn trainerscarrière voerde hem via de amateurs van ADO langs grote clubs als Tottenham Hotspur, Ajax en Hamburger SV. Het Engelse Fulham was, tot zijn ontslag in 2013, de laatste club waarvoor hij werkzaam was.

Knowhow

'Wij willen graag meer voetbal-knowhow in de RvC', zei Greeve eerder over de voordracht van Jol als commissaris. 'Martin is beschikbaar en een echte ADO-man. Wij zien in hem de ideale kandidaat.'
Greeve vreest niet dat Jol op korte termijn ADO kan verlaten om als trainer aan de slag te gaan. 'Hij heeft bij ons de indruk gewekt dat het risico dat hij gaat niet zo groot is. Martin heeft de lat heel hoog liggen wil hij instappen.'