Stadsgesprek Spuikwartier in Den Haag uitverkocht en via livestream te volgen

DEN HAAG - De zaal voor het stadsgesprek over het nieuwe Spuikwartier in Den Haag is vol. De gemeente Den Haag heeft woensdagavond plaats voor 250 belangstellenden en die plekken zijn allemaal bezet. Via een livestream op internet kunnen mensen die zich te laat hebben aangemeld, de presentatie alsnog volgen.
Wethouder Joris Wijsmuller (HSP) wil met het stadsgesprek in Theater aan het Spui de stand van zaken geven over de toekomstplannen voor het Spuikwartier. De architecten Jo Coenen en Patrick Fransen lichten het ontwerp voor het gebied en het onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) toe.


LEES OOK: Hoe zit het nou met dat Spuikwartier in Den Haag? 9 vragen over het nieuwe 'Cultuurpaleis'

Het OCC komt op het Spuiplein en is het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Het nieuwe gebouw komt op de plek van de huidige Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. De sloop van deze panden begint in oktober.  

Culturele hart van Den Haag

Ook het gebied rondom het nieuwe OCC wordt opnieuw ontwikkeld. Er komen hotels, winkels en woningen. Wijsmuller streeft ernaar om met deze bouwplannen, het Spuikwartier te veranderen in het culturele hart van Den Haag. De kosten voor deze ambitie zijn 176 miljoen euro.

Het stadsgesprek is vanaf 20.00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van de gemeente Den Haag.