Omwonenden Schakenbosch Leidschendam ongerust over eventuele komst asielzoekers

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Omwonenden van het terrein van Schakenbosch in Leidschendam zijn ongerust over de gesprekken die de gemeente Leidschendam-Voorburg voert met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
Het COA wil 800 vluchtelingen onderbrengen in twee gebouwen van de voormalige psychiatrische instelling. Daarbij zouden twee semipermanente panden bijgeplaatst moeten worden. Het COA wil het asielzoekerscentrum in Leidschendam in ieder geval voor vijf jaar gaan gebruiken.
Een aantal buurtbewoners hoorden van de plannen via de media en vinden het teleurstellend dat de gemeente de omwonenden niet persoonlijk heeft geïnformeerd. Eén omwonenden heeft een brief gestuurd naar het college om zijn onvrede te uiten.
Het college laat in een reactie weten dat er nog geen standpunt is ingenomen over het verzoek van het COA en dat het wordt onderzocht.

Gemeentenbelangen

De grootste fractie in de raad, Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg, is tegen het huidige plan. Begin september bespreekt de gemeenteraad de kwestie in een commissievergadering.