Mogelijk stadsplein op de Utrechtsebaan in Den Haag

DEN HAAG - De Utrechtsebaan in Den Haag wordt mogelijk gedeeltelijk overdekt voor de aanleg van een groen stadsplein. De gemeente Den Haag en vastgoedorganisatie Provast gaan onderzoek doen naar de overkluizing van de Utrechtsebaan. Het is onderdeel van een groter plan voor een hotel- en woontoren in het Beatrixkwartier.
Provast wil op de Grotiusplaats, vlakbij Den Haag Centraal Station een hotel van zesduizend vierkante meter en een woontoren voor 175 huurwoningen in de vrije sector bouwen. Hiervoor is woensdag met de gemeente Den Haag een ontwikkelovereenkomst getekend.
Wethouder Joris Wijsmuller (HSP) is blij met de plannen. 'Het gebouw komt op een prachtige centrale plek. Omdat er niet alleen woningen komen maar ook een hotel, wordt het levendig in het gebied. Daarom willen we ook graag meewerken aan het onderzoek naar de overkapping van de Utrechtsebaan, zodat Den Haag er een aangenaam plein bijkrijgt.'

Verbinding Bezuidenhout

Bovendien passen de plannen bij de ambitie van de gemeente Den Haag om Bezuidenhout beter bereikbaar te maken en de verbinding tussen deze wijk en het centrum aan te pakken. Een eventuele overkapping van de Utrechtsebaan zou daarbij helpen, zo stelt de gemeente.