Grote brand bij afvalverwerker Van Vliet in Wateringen

WATERINGEN - Op de Wateringseveldweg in Wateringen is zaterdagochtend vroeg bij het bedrijf Van Vliet Contrans een grote brand uitgebroken. Het gaat om een loods met afval waar vooral veel plastic ligt. Hierdoor is er bij de brand erg veel rookontwikkeling. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.
De brand is in de omgeving goed te ruiken en ook zijn flinke rookwolken te zien. Om de brand te kunnen bestrijden zijn brandweereenheden uit Wateringen, Delft, Rijswijk en Monster op dit moment aanwezig.
Ook zijn er meetploegen opgeroepen om met zekerheid vast te stellen welke stoffen er in deze rook zitten, en waar de rookwolk naartoe drijft. Op basis van die feiten kunnen er dan vervolgacties gepland worden, zo laat een brandweerwoordvoerder weten.

Loods in brand

Van Vliet is een bedrijf wat afval verzamelt en op het terrein in Wateringen weer scheidt. Alle soorten afval worden op het terrein opgeslagen in aparte loodsen om uiteindelijk verder verwerkt te worden. Eén van die loodsen staat nu in brand.