Foute wissel Naomi Sedney kost Nederland medaille op WK atletiek

ZOETERMEER - De medaillekast van Naomi Sedney uit Zoetermeer wordt niet uitgebreid met een WK-medaille. Samen met Nadine Visser, Dafne Schippers en Jamile Samuel werd Sedney zaterdag gediskwalificeerd in de 4x 100 meter vrouwenestafette op het WK atletiek in Peking (China).
Het oranjekwartet leek op weg naar een medaille, maar toen Sedney het stokje over moest geven aan Jamile Samuel ging het fout. De pijp was leeg bij Sedney. 'Ik kwam er gewoon niet bij en moest stop roepen naar Jamile', zei Sedney na afloop in een eerste reactie voor de camera van de NOS. Op dat moment lag Nederland op de tweede plek.

Samuel moest inhouden en dat kostte veel tijd. Omdat Samuel uiteindelijk net buiten het wisselvak het stokje overnam van Sedney, is Nederland zelfs gediskwalificeerd. Zonder diskwalificatie had Nederland de vijfde tijd gelopen. Ondanks het inhouden van Samuel, was de tijd sneller dan het Nederlandse record.
Eerder op dag verbraken Sedney en co in de kwalificaties ook al de nationale toptijd. Sedney’s trainingsgenoot Solomon Bockarie wist met de Nederlandse mannenestafetteploeg de finale op het WK in China niet te halen. Het herenteam strandde in de series.
Meer over dit onderwerp:
Naomi Sedney Atletiek WK atletiek
Deel dit artikel: