Amerikaweg in Zoetermeer richting Leidschenveen maandag gedeeltelijk afgesloten

verkeersregelaar stock archief
ZOETERMEER - De Amerikaweg in Zoetermeer richting Leidschenveen is vanwege werkzaamheden maandag tussen 09.00 en 15.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het weggedeelte tussen de Europaweg en de kruising met de Vorstiusrode. De rijrichting van Leidschenveen naar Zoetermeer is gewoon open. Ook de fietsverbinding Panamapad van en naar de wijken Buytenweg en Meerzicht is in die periode afgesloten voor fietsers, voetgangers en mindervaliden. Het verkeer wordt omgeleid.
De gemeente Zoetermeer voert tijdens de afsluiting onderhoudsinspecties uit aan het viaduct over de Amerikaweg. Dit viaduct verbindt het Panamapad en de Menno ter Braakhove.
Vanwege de start van de scholen zijn er verkeersregelaars aanwezig om de fietsers extra te begeleiden, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Omleiding

Het autoverkeer komende vanaf de A12 wordt omgeleid via de Afrikaweg, Europaweg, Zwaardslootseweg, Muzieklaan en Vorstiusrode. Verkeer dat komt vanaf de Europaweg moet rijden via de Afrikaweg en Meerzichtlaan.
Fietsers, voetgangers en mindervaliden komende uit de wijk Buytenwegh die normaal gebruikmaken van het Panamapad worden omgeleid via de fietstunnel Justus van Effenhove bij het station Centrum West. Uit de wijk Meerzicht wordt dit verkeer omgeleid via de fietstunnels richting Boerhaavelaan, Ierlandlaan en Justus van Effenhove.