Instellingen

Opknappen Haagse Villa Ockenburgh maandag begonnen

DEN HAAG - Vrijwilligers zijn maandag begonnen met het onderhoud van het groen en het opruimen van Villa Ockenburgh in Den Haag.
Ze hopen dat op Open Monumentendag (zaterdag 12 september) een ‘pop up-restaurant’ in het markante gebouw kan worden geopend. Op die manier kan het grote publiek vanaf dat moment
.
In de Haagse politiek werd lang gediscussieerd over Villa Ockenburgh. De bedoeling was dat het gebouw zou worden verkocht aan bijvoorbeeld projectontwikkelaars. Maar die plannen strandden steeds.

Eigen plan bewoners

Bewoners kwamen hierna zelf met een voorstel. Het landhuis moet een restaurant met klein hotel worden. Ook komen er evenementen en een pluktuin voor gewassen. Scoutingvereniging de Rimboejagers krijgt een plek op het terrein en verhuist naar het chalet.
De bewoners werken dit zogeheten 'Plan B' de komende tijd verder uit en gaan het financieel onderbouwen. De gemeente gaat het casco van de villa restaureren. Als alles haalbaar blijkt, kunnen over ongeveer twee jaar het restaurant en het hotel worden geopend.