'Fusie tussen Koninklijke Schouwburg, Nationale Toneel en Theater aan het Spui is rond'

DEN HAAG - De fusie tussen de Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel en het Theater aan het Spui in Den Haag is rond. Dat meldt mediapartner Den Haag FM, die meerdere ingewijden heeft gesproken. De drie partijen zouden deze week de details van de samenwerking bekendmaken.
Het Nationale Toneel en de Koninklijke Schouwburg werken al langer samen op het gebied van programmering, educatie en fondsenwerving. Sinds 2012 is er ook een samenwerking met Theater aan het Spui.
De mogelijke fusie met Theater aan het Spui was voor artistiek directeur Oscar Wibaut van de Koninklijke Schouwburg één van de redenen om aan het begin van de zomer te stoppen bij de schouwburg.

Koninklijke Schouwburg wil niets bevestigen

Elke Smelt, hoofd marketing en communicatie van de Koninklijke Schouwburg, wil het bericht van Den Haag FM niet bevestigen. Volgens haar klopt het bericht niet, maar wat er dan niet klopt wil zij niet zeggen. Wel laat zij weten dat er deze week nieuws aankomt. Of dit over een eventuele fusie of samenwerking gaat, antwoordt ze: 'Wellicht'.