Instellingen

Gemeente Rijswijk overweegt opvang asielzoekers

Asielzoekers arriveren bij een asielzoekerscentrum.
Asielzoekers arriveren bij een asielzoekerscentrum. © ANP
RIJSWIJK - Rijswijk is met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in gesprek over de mogelijke huisvesting van asielzoekers in de gemeente. Het gaat mogelijk om de opvang van honderden mensen, liet de gemeente weten.
'Het COA liet weten dat het voormalig belastingkantoor aan de Steenvoordelaan, wat het COA betreft, in aanmerking zou kunnen komen voor de opvang van 600 á 800 mensen voor een periode van 3 tot 5 jaar', aldus de gemeente. Ook een aantal andere locaties zou gebruikt kunnen worden voor de opvang van asielzoekers.
Het gemeentebestuur is vorige week benaderd door het COA en zegt een verantwoordelijkheid te voelen 'ten aanzien van de vluchtelingenproblematiek'. Het college van burgemeester en wethouders overlegt volgende week verder over het verzoek. 'Het uiteindelijke voorstel legt het college aan de gemeenteraad voor', liet de gemeente weten.

Opvang asielzoekers in Leidschendam

Vorige week werd bekend dat het COA ook vluchtelingen wil onderbrengen in gebouwen van de voormalige psychiatrische instelling Schakenbosch in Leidschendam. Het gaat om een complex aan de Veursestraatweg. Omwonenden van het terrein van Schakenbosch in Leidschendam zijn ongerust over het plan.