Openingstijden museum in Den Haag niet meer van deze tijd, zegt het CDA

Gemeentemuseum en Museon Den Haag
Gemeentemuseum en Museon in Den Haag
DEN HAAG - Het CDA Den Haag is niet te spreken over de openingstijden van de Haagse musea. Nu openen de meeste musea pas om 11.00 uur hun deuren en sluiten deze al om 17.00 uur. De lokale partij ziet graag een aanpassing van deze tijden voor de toeristen.
‘Toeristen beginnen hun dag al vroeg om zo veel mogelijk van onze mooie stad te kunnen zien,’ vertelt CDA’er Cees Pluimgraaff. ‘Dan kan het toch niet zo zijn dat Haagse musea pas aan het einde van de ochtend openen en aan het eind van de middag alweer dicht zijn?’
Deze tijden zijn een groot verschil met bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam, dat vanaf 09.00 uur haar deuren al opent. Bezoekers van het Louvre in Parijs kunnen zelfs tot 22.00 uur ’s avonds de kunstwerken bewonderen.

Vluchtige bezoeken

Pluimgraaff: ‘Den Haag moet juist ook inspelen op de trend van vluchtige bezoeken. Ook moeten de musea door het verruimen van openingstijden toeristen de gelegenheid bieden om na reguliere werktijden onze prachtige stad te leren kennen.’
Het gemeentemuseum Den Haag bleef tijdens de tentoonstelling van schilder Mark Rothko langer open. De tentoonstelling werd zo goed bezocht, dat de deuren doordeweeks pas om 19.00 uur sloten. Op vrijdagavonden konden kunstliefhebbers op een gegeven moment zelfs tot 21.00 uur in het museum terecht.