Museum Escher in het Paleis in Den Haag verwerft onbekende Escher

DEN HAAG - Museum Escher in het Paleis in Den Haag heeft een onbekend werk van kunstenaar M.C. Escher weten te verwerven. Op het werk is een stadje op een berg te zien. De conservator van het museum heeft het onbekende kunstwerk uitgebreid bestudeerd. De stad op de berg blijkt de Italiaanse stad Montecelio te zijn.
De beroemde kunstenaar maakte het in 1924 tijdens zijn verblijf in de Italiaanse hoofdstad. Het werk was in het bezit van Eschers familie, maar daarbuiten wist niemand van het bestaan ervan. Escher had het geschonken aan een van zijn halfbroers. Zijn kleinkinderen wilden het verkopen, waardoor het Haagse museum er lucht van kreeg.

LEES OOK: Schilderij Rembrandt onthuld dankzij nieuwe mobiele scanner van TU Delft

Volgens het museum is het werk op papier 'uniek' omdat Escher er nooit een oplage van heeft gemaakt. Er is slechts één exemplaar van. 'Het komt zelden voor dat een onbekend en belangrijk werk van Escher wordt gevonden', zegt conservator Micky Piller.

Montecelio van Nederlands belangrijkste graficus is vanaf 3 september te zien in het museum in het Paleis.Meer over dit onderwerp:
Museum Escher in het Paleis
Deel dit artikel: