COA wordt platgebeld door mensen die hulp willen bieden aan vluchtelingen

DEN HAAG - De telefoon bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) staat sinds donderdagochtend roodgloeiend. Het is zelfs zo druk met mensen die aangeven te willen helpen in de huidige vluchtelingenproblematiek, dat de instelling het nauwelijks nog aankan.
De wachtrij liep op sommige momenten op tot meer dan zestig mensen, terwijl de telefooncentrale wordt bezet door twee mensen. Normaal gesproken is dat voldoende, maar sinds donderdag niet meer.

LEES OOK: Spike van DI-RECT vraagt samen met andere BN'ers aandacht voor vluchtelingen

'We zijn aan het opschalen', zegt Jan-Willem Anholts, een woordvoerder van het COA. 'We vragen de mensen het contactformulier in te vullen en ons niet meer te bellen. De wachttijd is te lang, en het zou zonde zijn als ideeën van mensen blijven liggen of niet worden gehoord. Als ze het formulier invullen, nemen wij zelf contact met ze op.'

De foto van een verdronken kind in de branding bij Bodrum, lijkt een belangrijke reden te zijn voor de vele mensen die donderdag bellen. Maar ook de afgelopen dagen was al een duidelijke toename merkbaar. Op sociale media ontstaan ook allerlei initiatieven.
Meer over dit onderwerp:
COA Vluchtelingen Asielzoekers
Deel dit artikel: