Eigenaar afgebrand dorpscafé 't Leeuwtje in Noorden: 'Ik ben alles kwijt'

NOORDEN - Een grote brand heeft café 't Leeuwtje in het dorp Noorden aan de Nieuwkoopse Plassen in de nacht van donderdag op vrijdag compleet verwoest. Eigenaar Coen de Jong is er kapot van.
De brandweer kon niet voorkomen
. Ook de rest van café 't Leeuwtje wordt als verloren beschouwd. Coen de Jong is nog op vakantie, maar komt zaterdag terug. 'Ik ben alles kwijt. Mijn kroeg, mijn huis, mijn hond en cafetaria.'
Een neef van de eigenaar was in het pand op het moment dat de brand uitbrak maar kon het op tijd verlaten. Eén van zijn honden wist ook te vluchten, de andere kon niet op tijd aan de vlammen ontsnappen.

Voetbal en schaatsen


Het café is bekend in de wijde omtrek. De eigenaar is een bekende Feyenoordsupporter en had boven het café een Feyenoordmuseum met veel unieke spullen. Regelmatig kwamen voetballers langs in het café. Willem van Hanegem was een bekend gezicht in 't Leeuwtje.
Ook schaatsen speelde een grote rol in het café. De neef van Coen de Jong is de bekende schaatser Bob de Jong. Het hele café zat vol supporters als hij een groot toernooi had. Schaatsers die tochten op de Nieuwkoopse plassen maakten, kwamen vaak langs in 't Leeuwtje. Coen legde zelf een ijsbaan aan bij het café, inclusief festiviteiten.