Kweker De Zilk mag op vossen jagen bij 'gesnoep' aan wortels

Hollands Groen Vos
DE ZILK - Vossen die de wortels oppeuzelen van een kweker in De Zilk, mogen afgeschoten worden. De provincie Zuid-Holland heeft hiervoor groen licht gegeven.
De kweker mag 's nachts de vossen afschieten met een geweer en daarbij kunstlicht gebruiken als de dieren zijn erf op komen om aan zijn wortels te snoepen'. De ontheffing voor de jachtpartij geldt tot en met eind dit jaar. De provincie concludeert dat de vossen schade veroorzaken aan de wortels.
De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland vindt het besluit onbegrijpelijk. Volgens de partij is de vos een vleesetend roofdier. Hooguit zou het beest bessen oppeuzelen. De partij vraagt zich af of het wel veilig is voor mens en dier om zomaar een jachtvergunning af te geven.

Groot raadsel

Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten staat voor een groot raadsel. Vossen zijn geen konijnen!', vertelt ze verontwaardigd. Er lijkt hier sprake te zijn van een volledig willekeurig afgeven van een ontheffing om te jagen.' Van Viegen wil dat de provincie de ontheffing zo snel mogelijk intrekt.