Drukke zomer voor Reddingsbrigade Nederland

DEN HAAG - De Reddingsbrigade Nederland heeft een drukke zomer achter de rug. In totaal moest de brigade 8590 keer in actie komen op zee of binnenwateren. In 2014 noteerde de brigade 6148 ingrepen. In het noorden van Zuid-Holland gaat het om bijna 2500 acties. Daarvan ging het in bijna zestig gevallen om levensbedreigende situaties.
In totaal elf mensen verdronken tijdens het zwemmen. Dat zijn er twee meer dan in de vorige zomer. In de veiligheidsregio's Haaglanden en Hollands Midden vielen in ieder geval twee doden.  

Bij het aantal vermiste kinderen staat de teller op 272, terwijl de reddingsbrigade elk jaar polsbandjes voor kinderen op het strand promoot. 'Helaas is er toch weer een groot aantal kinderen kwijtgeraakt. Het blijkt dat het toch noodzakelijk is om hier veel aandacht voor te vragen. We blijven dat ook zeker doen', aldus de woordvoerster van Reddingsbrigade Nederland.

Grote zorgen

De dodelijke ongevallen in het water leidden eerder deze zomer al tot grote zorgen bij de directeur van de Reddingbrigade Nederland. Volgens de brigade halen kinderen steeds minder diploma's en doen ze minder zwemconditie op.

'Reddingsbrigade Nederland vreest dat het aantal ernstige en zelfs dodelijke ongevallen de komende jaren niet zal afnemen, als er niet meer preventie komt in de vorm van zwemonderwijs, voorlichting over risico's van water en de veiligheid op de zwemlocaties. We blijven ons inzetten om Nederland veilig van het water te laten genieten', aldus Reddingsbrigade Nederland.
Deel dit artikel: