De West Wekker! Tien arrestaties bij ontruiming kraakpand De Vloek en asielzoekerscentrum in Gouda

DEN HAAG - Goedemorgen! Kraakpand De Vloek in Scheveningen is ontruimd. Een asielzoekerscentrum in Gouda op de plek waar de mega-moskee zou komen. En Paul van Vliet viert vandaag zijn 80e verjaardag. Dat en meer in de West Wekker van donderdag 10 september.
1.



Op de plek waar eerder een mega-moskee gebouwd zou worden in Gouda, komt een asielzoekerscentrum voor 500 mensen. De gemeente begrijpt dat er mogelijk onrust zal ontstaan onder de buurtbewoners. Volgens de wijkvereniging kunnen vluchtelingen ook in lege kantoorpanden worden opgevangen.
Bij de ontruiming van krakerspand De Vloek zijn woensdag tien krakers aangehouden. De ME heeft iedereen uit het pand gehaald. De culturele vrijplaats werd woensdagmiddag gesloopt.
3. Politie vindt zeven illegalen in vrachtwagen Poeldijk

De politie heeft in Poeldijk zeven verstekelingen uit een vrachtwagen gehaald. De wagen zou gaan lossen bij een importeur van tropische vruchten. Toen de wagen openging kwam er een stank uit de laadruimte. De illegalen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
De baby die in de nacht van maandag op dinsdag te vondeling werd gelegd in Den Haag is woensdag naar een pleeggezin gegaan. Het meisje heeft nog geen naam, maar maakt het goed.
Paul van Vliet is vandaag jarig. De cabaretier is 80 jaar geworden. Hij viert het op 14 september in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam met optredens van Youp van 't Hek, Jochem Myjer, Herman van Veen en Bert Visscher.
Het weer: Het wordt droog met flink wat zon. Het wordt maximaal ongeveer 20 graden.