Paul van Vliet is jarig, beroemde cabaretier uit Den Haag is 80 geworden

DEN HAAG - Paul van Vliet viert vandaag zijn verjaardag. De cabaretier uit Den Haag is 80 jaar geworden en is daarmee de oudste nog actieve cabaretier van Nederland.
Van Vliet brengt de heugelijke dag door met zijn familie. Dat betekent echter niet dat er niet groots uitgepakt wordt. Op 14 september viert hij het namelijk een stuk grootser, met
in Carré Amsterdam. Het publiek kan rekenen op typetjes, liedjes en verhalen, met optredens van Youp van 't Hek, Leidenaar Jochem Myjer, Herman van Veen en Bert Visscher. De opbrengst gaat naar UNICEF, waarvan Van Vliet ambassadeur is.
Maar ook in zijn eigen stad is er nog genoeg aandacht voor Van Vliet. De gemeente eert hem met een unieke tentoonstelling in de centrale bibliotheek aan het Spui. Dit overzicht van het leven en werk van Paul van Vliet is nog tot eind oktober te zien.

Niet achter de geraniums

Van Vliet begon zijn carrière ruim vijftig jaar geleden. Sindsdien verscheen hij met bijna twintig theatershows op de planken. Vier jaar geleden opende de Paul van Vliet academie in Den Haag. Van Vliet reikte eerder dit jaar de eerste diploma's aan de afgestudeerden uit.
Ook na zijn verjaardag blijft de cabaretier niet achter de geraniums zitten. Zijn nieuwste voorstelling 'Alleen op zondag' in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag brengt een selectie van het beste uit zijn repertoire te gehore. En er is ook ruimte voor nieuwe teksten. De show start op 18 oktober.

Extra voorstellingen

Dat Paul van Vliet nog steeds immens populair is, bleek wel toen de kaartverkoop voor de nieuwe show startte. De kaartjes vlogen de deur uit en nieuwe voorstellingen werden aangekondigd. Vanaf februari duikt hij opnieuw het theater in voor zeven voorstellingen.