Straatrover steelt vakantiegeld van 65-jarige vrouw uit Den Haag

DEN HAAG - Een leuke vakantie naar Disneyland Parijs gaat niet door voor een 65-jarige vrouw. Vlak nadat ze 400 euro vakantiegeld heeft gepind, wordt ze van haar portemonnee beroofd. Ze valt op de grond en raakt gewond.
De vrouw gaat op zondag 26 april om 9.00 uur pinnen bij de ING automaat op het Goeverneurplein in Den Haag.  Tegelijk met haar komt er een man bij de automaat, maar die zegt dat ze eerst mag. Dat lijkt aardig, maar nadat de vrouw heeft gepind blijkt hij helemaal niet zo aardig.
De man grist de portemonnee met het vakantiegeld uit haar handen. Ze wil hem nog tegenhouden door zijn fiets te grijpen, maar valt dan op de grond. Ze komt op haar hoofd terecht en raakt gewond aan haar oog en gezicht. De dader fietst snel weg.

Geschrokken, verdrietig en bang

Na de beroving is de vrouw erg angstig geworden. Ze durft niet meer alleen over straat omdat ze bang is dat zoiets haar opnieuw zal overkomen. De reis naar Disneyland moet worden geannuleerd, omdat ze gewond is geraakt, maar ook haar vakantiegeld en haar identiteitskaart zijn gestolen.
De recherche heeft veel camerabeelden bekeken en de man is op een aantal camera’s in de buurt te zien. De volgende dag probeert hij zelfs nog geld te pinnen met de pinpassen van de vrouw, maar de rekening is dan al geblokkeerd.

Signalement dader

De man is tussen de 20 en 30 jaar oud en heeft een blanke of licht getinte huidskleur. Hij heeft een puntige neus. Tijdens de beroving droeg hij een sweater met capuchon van het merk Adidas. En wat opvalt is dat hij schoenen draagt met een witte zool. Hij rijdt op een oma-fiets met een breed stuur.
Tijdens de pinpogingen draagt de man een NIKE Vapor Running jacket, een Adidas trainingsbroek en Adidas schoenen. Verder heeft hij een zwarte zonnebril op.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl