Prinsjesdag: Route Gouden Koets, op deze plek kan je het goed zien

DEN HAAG - De eerste oranjeklanten zijn 's ochtends vroeg tijdens Prinsjesdag al te vinden bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Gewapend met paraplu, boterhamzakje en oranje vlaggetje wachten ze dinsdag geduldig tot om klokslag 13.00 uur de Gouden Koets vertrekt op weg naar de Ridderzaal. Daar zal koning Willem-Alexander om 13.15 uur de Troonrede voorlezen. Maar over welke wegen gaat de route?
De route van de Gouden Koets:  

Noordeinde

Heulstraat

Kneuterdijk

Lange Voorhout


Plein

De Mauritspoort en Binnenpoort

Het Binnenhof  
De echte fanatiekelingen staan al vroeg langs de route, maar de meeste mensen, afhankelijk van het weer, komen rond 11.00 uur aandruppelen. De goed voorbereide fan neemt een stoeltje mee, of heeft een keukentrappetje of ladder bij zich. Een flesje water, een poncho (het liefst oranje) en een camera mogen niet ontbreken. Een tip: Zorg dat je genoeg batterijen en accu's bij je hebt.
Maak je zelf een mooie foto? Deel deze dan met @omroepwest.nl
Rond 13.45 uur gaat de stoet retour naar Paleis Noordeinde. Daar zal voor velen het hoogtepunt van de dag plaatsvinden: De balkonscéne waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar het toegestroomde publiek zullen zwaaien.