Vier en drie jaar cel geëist tegen ‘digitale loverboys’

DEN HAAG - Zelf ontkennen Dennis M. (26) en Yassin el A. (31) dat ze ‘digitale loverboys’ zijn die de datingsites Tinder en Badoo gebruikten om jonge vrouwen in de val te lokken en financieel uit te kleden. Het OM eist echter tegen beide mannen, die vooral actief waren in de Haagse regio, celstraffen van vier en drie jaar.
De aantrekkelijke Dennis M. maakte via Tinder en Badoo afspraakjes met de vrouwen in Scheveningen en Den Haag. Als hij ze had opgepikt in een auto, kwam Yassin el A. er ook vaak bij.  Dennis hing dan een verhaal op dat ze geld nodig hadden omdat een auto was weggesleept. Op dreigende toon zouden ze de verbouwereerde vrouwen overgehaald hebben hun pinpas en bijbehorende code af te staan, aldus het OM. Daarmee zouden ze vervolgens geld van hun rekening geplukt hebben. Een van de twaalf slachtoffers zou een bedrag van vierduizend euro kwijtgeraakt zijn. Bij de andere vrouwen ging het om geringere bedragen.

Dennis M. en Yassin el A. ontkenden vrijdag bij de Haagse rechtbank dat ze ‘digitale loverboys’ zijn. ‘Het is allemaal ontzettend opgeblazen in de media’, zeiden de mannen tijdens de ondervraging door de rechters. ‘Het draaide allemaal om liefde en vrijwilligheid. We zijn geen beesten.’

Chantage

Volgens Dennis M. stonden de vrouwen zelf hun pinpassen af. M. gaf alleen toe dat hij er in twee gevallen meer mee opnam dan was afgesproken. Hij zou ook nog een vrouw met een filmpje waarop ze seks hadden, gechanteerd hebben. Ze moest hem 150 euro betalen, anders zou hij het filmpje verkopen of op internet zetten, aldus het OM. Ook deze beschuldiging klopte volgens Dennis van geen kanten.  

De politie in Scheveningen startte eind vorig jaar een onderzoek nadat daar de eerste aangiften tegen beide mannen waren binnengekomen. Eind januari werden ze aangehouden in Leidschendam waar de Brabantse verdachten regelmatig verbleven in een woning aan Dijkgraafstraat.

'Ik spot met die kankerbitches'

‘De heren hebben op slinkse wijze misbruik gemaakt van het vertrouwen en de genegenheid van de vrouwen’, zei de officier van justitie vrijdag. Dennis M. verdiende volgens de aanklaagster een celstraf van vier jaar. ‘De denigrerende toon waarover hij spreekt over de slachtoffers is schokkend’, meende de officier. Ze verwees naar een telefoontap van Dennis M. waarop hij gezegd zou hebben: ‘Ik spot met die kankerbitches’.  

Tegen Yassin el A. eiste de officier van justitie drie jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, omdat zijn rol in de afpersing en de oplichting geringer was.

De uitspraak van de zaak is over twee weken.

Deel dit artikel: