Oud-eigenaresse Zoetermeers zwembad vrijgesproken van verwaarlozing honden

DEN HAAG - Sigrid van B., de voormalig eigenaresse van Aquapark Het Keerpunt in Zoetermeer, is donderdag vrijgesproken van verwaarlozing van haar zes honden. Begin april namen controleurs van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming de dieren in beslag, nadat ze gevonden werden in twee zwaar vervuilde mobiele woningen.
Na meerdere stankklachten van zwemmers namen de controleurs een kijkje in de huisjes, die als hondenhokken dienden. Al snel bleek de vieze geur daar vandaan te komen. Een inspecteur van de Dierenbescherming zei destijds tegen Omroep West dat de hokken zó vies waren dat 'normaal ademen niet meer mogelijk was, zowel voor mens als dier’.
Tijdens de strafzitting van donderdag deed de voormalige eigenaresse van Het Keerpunt haar verhaal. Want, zo stelt ze, dat de honden in zo'n vieze omgeving moesten leven is niet haar schuld. Een stel waarmee ze aanvankelijk bevriend was zou het zwembad, met behulp een valse handtekening, van haar hebben afgepakt. Vervolgens gaven de twee haar een toegangsverbod, waardoor ze niet meer bij haar honden kon.

Vrijspraak

Na het toegangsverbod zou Van B. ’s avonds vaak stiekem over het hek van het zwembad zijn geklommen, om toch een beetje  voor haar honden te kunnen zorgen. Maar de mogelijkheid om de hokken schoon te maken, had ze op die momenten niet. Daarnaast bewees ze de liefde voor haar honden tijdens de zitting door de hoge kosten, die ze maakte bij de dierenarts om haar honden gezond te houden, aan de rechter te laten zien. Ook kon ze met een geneeskundige verklaring bewijzen dat de dieren in orde waren op het moment dat ze gevonden werden door de Dierenbescherming.
De rechter gaf aan het verhaal onaannemelijk te vinden, maar kon ook niet uitsluiten dat Van B. de waarheid sprak. Daarom sprak hij haar toch vrij. De politierechter nam dat oordeel over.