Stadhuis Delft populairste bezienswaardigheid bij Open Monumentendag; ook Ridderzaal goed bezocht

DEN HAAG - Het Stadhuis Delft en de Haagse Ridderzaal en Eerste Kamer waren de populairste bezienswaardigheden tijdens de Open Monumentendag van zaterdag en zondag.
Maar liefst 10.000 nieuwsgierige bezoekers kwamen kijken hoe het Delftse stadhuis er vanbinnen uitziet. Maar ook de Haagse Ridderzaal en Eerste Kamer waren in trek; die werden namelijk door zo'n 8.000 mensen bezocht.

In totaal bezochten er naar schatting ruim een miljoen mensen – net als vorig jaar - door heel Nederland één van de ruim 5.000 opengestelde monumenten. Den Haag was met 26.000 bezoekers in totaal de op drie na drukst bezochte gemeente. Amsterdam werd het beste bezocht.

Jubileumeditie

De organisatie noemt het opvallend dat er op deze 29e editie van Open Monumentendag meer toeristen, jongeren en gezinnen met kinderen afkwamen. Volgend jaar vindt het evenement voor de 30e keer plaats. Voor deze jubileumeditie (op 10 en 11 september) werkt de organisatie aan een speciaal programma met bijzondere monumenten.

Het thema van dit jaar was Kunst & Ambacht. Tijdens de Open Monumentendag konden bezoekers onder andere genieten van demonstraties, workshops, tentoonstellingen, muziekuitvoeringen en modeshows.