Den Haag krijgt grootste stadsboerderij van Europa

DEN HAAG - Het wordt de grootste commerciƫle stadsboerderij van Europa. Op het dak van het voormalig kantoorgebouw De Schilde aan de Televisiestraat in Den Haag komt een grote kas. Hier worden straks tomaten en kruiden gekweekt. De verdieping daaronder wordt omgevormd tot een grote viskwekerij.
De bedoeling is dat nog deze maand wordt begonnen met de verbouwing van het pand, bleek maandag tijdens de officiële start van het project. Als alles meezit kunnen de eerste groenten en vis in april volgend jaar op het bord liggen, aldus Mark Durno, van het Zwitserse bedrijf AU Benelux, dat initiatiefnemer is.

LEES OOK: 'Inwoners Den Haag minst geïnteresseerd in groene energie'

De gemeente Den Haag steunt het van harte, zei wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij). Volgens hem gaat het om een belangrijke nieuwe ontwikkeling. Het op deze manier kweken van groenten en vis is duurzaam. Bovendien gebeurt het vlakbij de consumenten.

Leegstaande gebouwen

Het zou kunnen leiden tot een heel nieuwe, interessante bedrijfstak. Bovendien zorgt het voor een nieuwe bestemming voor leegstaande kantoorgebouwen. En daar zijn er in Den Haag ook nogal wat van.

LEES OOK: Studentenwoningen en winkels in voormalig belastingkantoor bij Hollands Spoor in Den Haag
Meer over dit onderwerp:
Stadsboederij Den Haag kas kweken Duurzaamheid
Deel dit artikel: