Politie toont ondertekening briefje vondeling Larensestraat Den Haag

DEN HAAG - De ondertekening van het briefje dat vorige week bij het vondelingetje in Den Haag lag is vrijgegeven door de politie. Het kindje werd achtergelaten in de tuin van een woning aan de Larensestraat in Den Haag. Door het tonen van de foto in het opsporingsprogramma Team West hoopt de politie op meer informatie over de ouders van de baby.
Het meisje werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september rond 00.30 uur gevonden door de bewoners van het huis. Ze bleek gezond en is na onderzoek in het ziekenhuis opgevangen bij Jeugdbescherming, die een pleeggezin voor haar hebben gevonden. De politie toonde vorige week foto’s van de kleding van de baby en kreeg een aantal tips, maar die leverden nog niets op.  

Over de inhoud van het briefje dat bij het kindje lag, wil de politie niets zeggen. Volgens buurtbewoners stond er dat de moeder al twee kinderen had en dat ze daarom niet voor het meisje kon zorgen. Wel wordt nu de ondertekening getoond, in de hoop dat iemand het handschrift herkent of weet wat er staat. Mogelijk leidt dat naar diegene die het briefje schreef en de ouders.

Persoon op een fiets

Daarnaast is de politie op zoek naar een aantal specifieke personen. Vier minuten voordat het kindje werd gevonden, fietste er vermoedelijk een vrouw door de Larensestraat. Die persoon op een damesfiets reed een rondje en de politie denkt dat diegene iets moet hebben gezien, mogelijk zelfs de baby. Het wordt niet uitgesloten dat de fietser iets te maken heeft met het achterlaten van het meisje.

De (vermoedelijke) vrouw droeg een lichtkleurige rok en iets donkerdere bovenkleding met een capuchon. Aan de linkerkant van het stuur hing een lichtkleurige tas.

Vrouw met chihuahua gezocht als getuige

Een kwartier voordat de baby gevonden werd, liep er een blonde vrouw met een chihuahua door de Larensestraat, vlakbij de vindplaats. De vrouw was aan het bellen en sprak Nederlands. De politie komt graag in contact met haar om te horen of zij iets heeft gezien dat met het achterlaten van het kindje te maken kan hebben.

In Team West doet de politie ook een oproep aan mensen die tot maandag 7 september een hoogzwangere vrouw in hun omgeving hebben gehad. Mogelijk dat mensen haar na die datum niet meer hebben gezien, of juist wel, maar dan niet meer zichtbaar zwanger en zonder baby. Alle informatie is welkom bij de opsporingstiplijn op 0800-6070, of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. De oproep aan de moeder om zich zelf te melden, blijft uiteraard ook staan.
Meer over dit onderwerp:
Vondeling Larensestraat Den Haag
Deel dit artikel: