HGC'ers Floris van der Linden en Sam van der Ven bij trainingsgroep hockeyers voor Rio

WASSENAAR - Bondscoach Max Caldas uit Leiderdorp heeft 26 hockeyers opgenomen in de trainingsgroep waarmee hij de voorbereiding op de Olympische Spelen van 2016 in Rio start. HGC-spelers Floris van der Linden en Sam van der Ven zijn terug in het team. Nieuw in de selectie zijn Lars Balk en Bjorn Kellerman, allebei van Kampong.
De selectie die vorige maand de Europese titel veroverde, vormt het hart van de trainingsgroep. Die groep van achttien is verder aangevuld met Van der Linden en reservekeeper Van der Ven van HGC uit Wassenaar, Roel Bovendeert en Diede van Puffelen (Bloemendaal) en Jelle Galema en Niek van der Schoot (Oranje-Zwart). Martijn Havenga en Pepijn Luijkx (Kampong) trainden afgelopen zomer nog mee met de selectie, maar zijn nu buiten de groep gelaten.
Caldas: 'De trainingsgroep bestaat uit jongens die ik een reële kans toedicht om ook over een jaar in Rio actief te zijn. Wanneer die kans in mijn ogen op dit moment niet groot is, vind ik dat ik eerlijk moet zijn naar spelers. Dat is ook wat ik Martijn en Pepijn gezegd heb. Zij gaan zich nu eerst focussen op hun club, maar ik houd mijn ogen en oren open. Voor alle spelers geldt dat goed presteren in de hoofdklasse de basis is om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal.'
Het eerstkomende grote toernooi voor de mannen is de finale van de Hockey World League in India (27 november - 6 december).
De volledige trainingsgroep voor Rio: Seve van Ass (Rotterdam), Sander Baart (Oranje-Zwart), Billy Bakker (Amsterdam), Lars Balk (Kampong), Pirmin Blaak (Rotterdam), Roel Bovendeert (Bloemendaal), Thierry Brinkman (Bloemendaal), Jelle Galema (Oranje-Zwart), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Rogier Hofman (Bloemendaal), Robert van der Horst (Oranje-Zwart), Constantijn Jonker (Kampong), Bjorn Kellerman (Kampong), Robbert Kemperman (Kampong), Floris van der Linden (HGC), Mirco Pruyser (Amsterdam), Diede van Puffelen (Bloemendaal), Niek van der Schoot (Oranje-Zwart), Glenn Schuurman (Bloemendaal), Jaap Stockmann (Bloemendaal), Hidde Turkstra (Rotterdam), Sam van der Ven (HGC), Valentin Verga (Amsterdam), Bob de Voogd (Oranje-Zwart), Mink van der Weerden (Oranje-Zwart) en Sander de Wijn (Kampong).