Gepasseerde Roland Alberg leidt Jong ADO naar eerste overwinning

DEN HAAG - Met dank aan Roland Alberg is Jong ADO Den Haag na vier competitieduels van de 'hatelijke nul' af. De middenvelder maakte in het Kyocera Stadion beide doelpunten in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Willem II. De Haagse beloftenploeg staat nu zesde met vier punten.
Alberg was tweemaal trefzeker met zijn specialiteit: dode spelmomenten. De oud-aanvoerder van ADO Den Haag opende een kwartier voor tijd de score uit een vrije trap. In blessuretijd besliste hij het duel door een strafschop te benutten. Voor het veroorzaken van die penalty kreeg Thomas Kok zijn tweede gele kaart, waardoor de Tilburgers eindigden met tien man.

Bij Jong ADO had behalve Alberg ook de Deen Thomas Kristensen een basisplaats op het middenveld. Beiden werden zondag nog gepasseerd voor het thuisduel van de hoofdmacht met Heracles Almelo (0-1). Ook de van een blessure herstelde Timothy Derijck deed negentig minuten mee tegen Jong Willem II.

LEES OOK: Scheidsrechter Ed Janssen fluit PEC Zwolle - ADO Den Haag: Met Janssen gebeurt er altijd wat…

Datzelfde gold voor reservedoelman Robert Zwinkels en selectiespelers Hector Hevel, Kevin Jansen, Gervane Kastaneer en Kenji Gorré. Nieuweling Ludcinio Marengo kreeg meer dan zeventig minuten speeltijd van trainer Ger van Weelden. De volgende wedstrijd van Jong ADO is op maandag 28 september om 18.30 uur thuis tegen koploper Jong Feyenoord.
Deel dit artikel: