Koster Hartebrugkerk Leiden houdt 55 hechtingen over aan overval, nauwelijks buit

LEIDEN - De koster van de dinsdag overvallen Hartebrugkerk in de Leidse Haarlemmerstraat heeft 55 hechtingen overgehouden aan de klap die hij op zijn hoofd kreeg. Dat laat pastoor Jaap van der Bie aan Omroep West weten.
. Volgens beheerder Aad Kreuger werd de koster
. De dader sloeg op de vlucht. Hij heeft wat persoonlijke eigendommen van de koster meegenomen. Uit de kluis van de kerk, die open stond, is niks meegenomen, zegt Van der Bie.
De koster, die een schedelbasisfractuur opliep en veel bloed verloor, ligt nog steeds in het ziekenhuis maar is inmiddels wel ‘in goede doen’. ‘Hij kan zich alles herinneren en heeft dat ook allemaal met de politie gedeeld', aldus de pastoor. De politie laat weten dat er nog geen verdachte in beeld is en dat het onderzoekt voortduurt.

Kerk is weer open

De Hartebrugkerk is donderdag gewoon weer opengegaan. Woensdag was het godshuis nog dicht. Wel zal de kerk waarschijnlijk eerder dichtgaan in verband met veiligheid. ‘Het is wel de bedoeling dat er voortaan altijd minimaal twee mensen aanwezig zijn.’ Over eventuele andere veiligheidsmaatregelen wordt nog nagedacht.