Kakhiel begint webserie 'Vriende', Fred Zuiderwijk speelt kleine rol

DEN HAAG - Kakhiel, bekend van een oneindige stroom aan lollige bewerkingen van stockfoto's op onder andere Instagram en Facebook, was vrijdagochtend te gast bij het Radio West-programma Debby en haar mannen. Een bijzondere gast, want de identiteit van het internetfenomeen is strikt geheim.
Om niet herkenbaar te zijn op de kijkradio, ging Kakhiel tijdens
gekleed in astronautenpak. De man deed nog wel een paar onthullingen tijdens het programma. Zo blijkt 'kakhiel' een woord dat hij gevonden heeft via Google. Het is een oud-Hollands scheldwoord. 'Iemand die arm was, had kak aan z'n hiel', aldus de in bivakmuts gehulde gast.
Kakhiel begon een paar jaar geleden met de fotobewerkingen, maar pas nadat hij in De Wereld Draait Door een telefonisch interview deed, kreeg hij er ineens 50.000 volgers bij. Zijn baan als loodgieter heeft hij inmiddels opgezegd, zoveel goedbetaalde opdrachten krijgt hij. Zo maakte hij de clip voor het nummer Stem van Marco Borsato en Gers Pardoel.

Webserie 'Vriende'


Kakhiel onthulde ook dat hij bezig is met een videoserie genaamd 'Vriende'. Daarin wordt het verhaal verteld van Patrick, een 50-plusser die samenwoont met zijn doodzieke moeder. Zijn moeder heeft sinds zijn geboorte al niet meer kunnen lachen. Om haar nog één keer aan het lachen te krijgen, gaat Patrick een real-life-soap opnemen in de achtertuin. In de serie is ook een klein rolletje weggelegd voor Hagenaar en Debby's sidekick Fred Zuiderwijk.