Den Haag in de ban van de Vredesloop

Finish deelnemers Vredesloop Den Haag - Foto Ed Hamelink
Finish deelnemers Vredesloop Den Haag
DEN HAAG - In het centrum van Den Haag wemelt het zaterdag van de hardlopers, klein en groot. Rond het Vredespaleis wordt al weer de derde editie van de Vredesloop gehouden.
De jongste lopertjes gaan als eerste van start, om 12.00 uur begint de 1,5 kilometer lange Kinderloop. Om 12.15 uur starten de deelnmers aan de Jeugdloop (2,5 kilometer), de 5 kilometer-lopers gaan om 13.00 uur van start en de 10 kilometer begint om 14.00 uur. Voormalig topwielrenner en
doet net als vorig jaar weer mee met de 10 kilometer en ook prins Pieter-Christiaan en The Voice Kids-winnaar Ayoub (2,5 km) lopen mee.
De Vredesloop maakt onderdeel uit van het evenement Just Peace 2015, van donderdag 18 tot en met 21 september staat Den Haag in teken van de Internationale Dag van de Vrede. Er worden allerlei festivals georganiseerd en er is een World Press Photo-tentoonstelling. De opbrengst van de Vredesloop gaat dit jaar naar Unicef.

Afsluitingen en omleidingen

De straten rondom het Vredespaleis zijn zaterdag deels of helemaal afgesloten voor verkeer. Zo zijn de Groot Hertoginnelaan, 1e Sweelinckstraat, Banstraat en Andries Bickerweg tot 23.00 uur afgesloten.