Nieuwe vragen over te vondeling gelegd meisje in de Larensestraat in Den Haag

DEN HAAG - Na een week van onderzoek is nog niet duidelijk wie de ouders zijn van het meisje dat vorige week te vondeling is gelegd in Den Haag. De politie heeft nieuwe vragen en toont de ondertekening van het briefje dat bij het meisje lag.
UPDATE: De mogelijke getuige met het chihuahua hondje heeft zich na de uitzending van 15 september gemeld bij de politie. Daarnaast kwamen er zo'n 25 tips binnen, die zijn in onderzoek.
Het meisje werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september rond 00.30 uur gevonden door de bewoners van een huis aan de Larensetraat. Ze maakt het goed en is na onderzoek in het ziekenhuis opgevangen bij Jeugdbescherming, die een pleeggezin voor haar hebben gevonden. Uiteraard gaat het onderzoek naar de ouders van het meisje door.
Bij het kindje werd een briefje gevonden. Over de inhoud van dat briefje kan de politie niets zeggen. Wel wordt de ondertekening getoond, in de hoop dat iemand het handschrift herkent of weet wat er staat. Hopelijk leidt dat tot de identiteit van degene die het briefje schreef, mogelijk is dat de moeder.

Vrouw op een fiets

Vier minuten voordat het kindje wordt gevonden, fietst er vermoedelijk een vrouw door de Larensestraat. De persoon op een damesfiets rijdt een rondje en moet haast wel het een en ander hebben gezien, mogelijk zelfs de baby. De politie sluit ook niet uit dat deze (vermoedelijke) vrouw iets met het achterlaten van het meisje te maken heeft.
De persoon op de fiets droeg een lichtkleurige rok en iets donkerdere bovenkleding met capuchon. Aan de linkerkant van het stuur hing een lichtkleurige tas. Heeft u die persoon die nacht iets voor 00.30 uur gezien in de Larensestraat of de omgeving? Of denkt u te weten om wie het gaat? Meld dat dan bij de politie.
Zwangere vrouw in omgeving

Tot slot zou het kunnen dat u in uw omgeving een hoogzwangere vrouw heeft gehad, en dat u haar na maandag 7 september niet meer heeft gezien. Een andere mogelijkheid is dat u haar na die dag nog wel heeft gezien, maar dan niet meer zichtbaar zwanger en zonder baby. Neem in dat geval ook contact op met de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl