Instellingen

Banden tientallen auto's lek geprikt en bekrast in 's-Gravenzande en Naaldwijk

'S-GRAVENZANDE - In 's-Gravenzande en Naaldwijk is in de nacht van zaterdag op zondag een bandenprikker actief geweest. De banden van zeker 27 auto's zijn lek geprikt. Dat meldt mediapartner WOS maandag. Van de meeste auto's is een band lek gestoken. Bij enkele auto's moesten twee banden het ontgelden. Ook waren er voertuigen bekrast.
Volgens
in Naaldwijk kort na 1.30 uur opgemerkt. Daar waren mensen op visite geweest en onderweg naar huis merkten ze de lekke banden op. De gastheer wilde zijn gasten gaan halen en kwam tot de ontdekking dat ook de banden van zijn auto bewerkt waren.
Monique van Velthoven is een van de gedupeerden in Naaldwijk. Haar auto is bekrast en een band is lek gestoken. 'Ik baal er ontzettend van', laat ze aan Omroep West weten. In Zwanebloem, haar straat, was het acht keer raak. 'Ik heb het op zondagochtend nog nooit zo druk gezien op straat met alle buren.'

Meer plekken in Naaldwijk

Ook op een parkeerplaats aan het Wollegras in Naaldwijk waren de banden van vijf auto’s lek gestoken. Op de Beatrix van Liesveldstraat troffen agenten vier auto’s met een platte band aan.
Ook  vanuit ’s-Gravenzande kwamen meldingen over lek gestoken autobanden binnen. Op de Gravin Aleidisstraat zagen agenten zeven voertuigen met een lek gestoken band staan. In de Van Lennepstraat stonden wee voertuigen met een lege band.

Onderzoek

Na de meldingen startte de politie direct een onderzoek. Verschillende buurtbewoners werden gehoord. Vermoedelijk zijn de banden lek gestoken tussen zaterdag 0.00 uur en zondag 02.00 uur. Inmiddels zijn alle eigenaren benaderd om aangifte te doen.