Bachkoor uit Leiden mag Matthäus Passion blijven zingen in Pieterskerk

DEN HAAG - Het Bachkoor uit Leiden mag de komende jaren de Matthäus Passion in de Pieterskerk in het centrum van de stad blijven zingen. Dat bepaalde de rechtbank maandag.
Het Bachkoor stapte naar de rechter, omdat er onduidelijkheid was over de nieuwe overeenkomst voor de optredens in de kerk. Het oude tienjarige contract dat het koor met de kerk had, liep in 2014 af. Het opstellen van een nieuwe overeenkomst duurde zo lang dat beide partijen een nieuwe eenjarige verbintenis met elkaar aangingen.

LEES OOK: Matthäus Passion weer van stal gehaald

In oktober vorig jaar gingen het bestuur van de kerk en het koor opnieuw met elkaar om de tafel. Een nieuw driejarig contract werd opgesteld, maar werd niet getekend door het Bachkoor. Laatstgenoemde wilde nog een aantal wijzigingen aanbrengen in de overeenkomst. Toen er ruim acht maanden later nog steeds niet was getekend, besloot de Pieterskerk op zoek te gaan naar een ander koor.

Mondelinge overeenkomst

Het Bachkoor wilde daarna plotseling wel het contract ondertekenen, maar de Pieterskerk wilde niet meer. De rechter bepaalde uiteindelijk dat de mondelinge overeenkomst rechtsgeldig is. Het koor mag dus de Matthäus Passion tot en met 2017 blijven zingen in de Pieterskerk.
Meer over dit onderwerp:
Bachkoor Leiden Pieterskerk Matthäus Passion
Deel dit artikel: