'Slachtoffer dodelijke schietpartij Haagse Herenstraat was lid van beruchte Curaçaose bende NLS'

DEN HAAG - Jursley Cijntje, de 31-jarige Curaçaoënaar die in juli werd doodgeschoten in Den Haag, was lid van de beruchte Curaçaose straatbende No Limit Soldiers (NLS). Dat schrijft het blad Elsevier maandag. Cijntje werd neergeschoten voor het drukbezochte café La Suegra in de Herenstraat en overleed in het ziekenhuis. Een andere man raakte zwaargewond.
Volgens
is de bloedige oorlog tussen de Curaçaose straatbendes No Limit Soldiers en Buena Vista City (BVC) een paar jaar geleden overgewaaid naar Nederland. In de strijd zijn voornamelijk op Curaçao al 28 doden gevallen en de
zou daar ook verband mee houden. De bendeleden zouden vaak heen en weer reizen om drugs- en wapensmokkel te controleren.
De vermoedelijke moordenaar van Cijntje komt - net als het slachtoffer - uit Curaçao. Volgens de politie gaat het om de 34-jarige Robertico Inesia. Hij is vuurwapengevaarlijk. Daarom besloten de autoriteiten twee weken geleden zijn identiteit vrij te geven. Zowel in Nederland als op Curaçao wordt naar de verdachte uitgekeken.

Schietpartij Zoetermeer

Jursley Cijntje werd in 2010 verdacht van een dodelijke schietpartij tijdens een Antilliaans feest in Zoetermeer. Tegen Cijntje was volgens tijdschrift Elsevier geen bewijs, maar zijn vriend Jerzino L. is onlangs in die zaak veroordeeld tot 8,5 jaar cel.