Marks & Spencer verdwijnt bij BP tankstations, Britse producten weg uit Rijswijk en Oegstgeest

Binnenkort geen producten van Marks & Spencer meer bij tankstations van BP
Binnenkort geen producten van Marks & Spencer meer bij tankstations van BP © ANP
DEN HAAG - De producten van Marks & Spencer verdwijnen uit de winkels bij tankstations van BP. Dat bevestigt een woordvoerder van de oliemaatschappij aan Omroep West. Sinds eind 2013 werden bij zes benzinepompen winkels geopend, waarin producten van het Britse bedrijf werden aangeboden.
Het ging om een proef, maar die is mislukt. In onze regio werden shops omgebouwd bij benzinepompen in Rijswijk (BP Ypenburg) en Oegstgeest (BP Elsgeest). Daar zijn binnenkort dus geen Britse muffins, salt and vinegar chips, clotted cream of cheddar meer te krijgen. Andere filialen zaten bij tankstations in Harmelen (langs de A12), Landsmeer, Utrecht en Amsterdam.
Volgens de woordvoerder van BP is er niet genoeg vraag naar de producten van Marks & Spencer. 'We merken dat onze klanten bepaalde voedingsmiddelen wel kopen, dus die producten komen binnenkort in ons nieuwe assortiment.' De woordvoerder van Mark & Spencer laat weten dat 'Nederland nog niet klaar is voor de volledige boodschappen doen bij een tankstation. In Engeland is dit een groot succes, maar de Nederlandse consument wil liever snacken bij de pomp.'

Snelle ombouw

De ombouw van de winkels bij de pompen gaat al snel van start. Op 2 november begint die in Rijswijk, een week later is Oegstgeest aan de buurt. Hoe het nieuwe assortiment er daar precies uit komt te zien wil BP nog niet zeggen.
Fans van de producten kunnen nog wel terecht bij de 'gewone' winkel die Marks & Spencer begin vorig jaar opende op de hoek van de Grote Marktstraat en de Wagenstraat in Den Haag. Bij de opening stond destijds een lange rij en er waren veel BN'ers aanwezig. Ook in het centrum van Amsterdam houdt Marks & Spencer nog een 'normale' winkel.