Midden-Delfland: Denk mee over noodopvang vluchtelingen

MIDDEN-DELFLAND - De gemeente Midden-Delfland roept burgers op mee te denken over mogelijkheden voor noodopvang van vluchtelingen in de gemeente. Wethouder Annemiek de Goede van Midden-Delfland denkt dat het vinden van een plek voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen nog een flinke opgave wordt. Volgens haar zijn er niet veel plekken in de gemeente die zich er voor lenen. Want, zegt ze, Midden-Delfland heeft geen grote leegstaande kantoorpanden of gebouwen.
Toch gaat de wethouder aan de slag met de opdracht die ze dinsdagavond van de voltallige gemeenteraad kreeg, om een plek te vinden in de gemeente voor noodopvang van vluchtelingen. In de komende tijd gaat ze in gesprek met verschillende instanties om te kijken wat er mogelijk is en ze vraagt de inwoners van Midden-Delfland om mee te denken.
Wethouder De Goede is ook nog bezig voor de statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Want die moeten ook een plekje krijgen in de gemeente. En dat is nog best lastig, want volgens De Goede zit de huurwoningmarkt van Midden-Delfland op slot.

Taalles
Voor die statushouders moet ook nog het een en ander geregeld worden, want onderdak alleen is niet genoeg. Zo moeten deze mensen ook van taalles voorzien worden, integreren en aan een baan geholpen worden.