De Pier op Scheveningen terug van weggeweest, dit weekeinde culturele opening

DEN HAAG - De Scheveningse Pier lijkt weer helemaal terug van weggeweest te zijn. Vanaf dit weekeinde worden er het hele jaar door festivals, evenementen en activiteiten op de Pier georganiseerd.
Eerder dit jaar opende de Pier na grote renovaties weer voor het publiek, nadat het bouwwerk in 2013 gesloten werd vanwege achterstallig onderhoud. Verschillende horecagelegenheden gingen al open. Daar komt vanaf dit weekend dus een evenementenprogramma bij.

Het is de bedoeling dat er elke maand een festival of ander evenement plaatsvindt. Ook zijn daar bandjes, straatartiesten en exposities bij. De aftrap is dit weekend voor het TodaysArt festival, dat op zaterdag en zondag op de Pier gehouden wordt. Dit is een cultureel festival met uiteenlopende optredens, kunstwerken en muziek. Zo heeft een kunstenaar één van de eilanden van de Pier ingepakt met meer dan 1000 vierkante meter aluminiumfolie.

Markten

Een ander onderdeel van het vernieuwde programma zijn de 'Pier Markets'. Dit zijn markten die elk eerste weekend van de maand worden georganiseerd, bijvoorbeeld een vintage markt en een kerstmarkt. In het weekend van 2 oktober wordt de eerste markt georganiseerd, dit is een 'Salt Market'.
Meer over dit onderwerp:
Pier Scheveningen Opening Festival Cultuur
Deel dit artikel: