Snellere huisvesting voor vluchtelingen Noordwijkerhout

Archief
Archief © ANP
NOORDWIJKERHOUT - Gemeente Noordwijkerhout gaat versneld op zoek naar geschikte woonruimte voor vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben, maar nog in een asielzoekerscentrum zitten. De gemeente wil zo plaatsen vrijmaken in azc's, waar nu veel nieuwe vluchtelingen moeten worden ondergebracht.
De gemeente bekijkt of de vluchtelingen met een verblijfsvergunning kunnen worden gehuisvest in het voormalige verzorgingshuis Munnekeweij in het centrum van Noordwijkerhout. Daar is plek voor ongeveer 55 bewoners.
De gemeente verwacht hierover duidelijkheid te krijgen in de tweede helft van oktober. Als de vluchtelingen daar toch niet terechtkunnen, gaat Noordwijkerhout op zoek naar alternatieven. De gemeente houdt bij de zoektocht rekening met mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning.

Wachtlijst: 13.000 vluchtelingen


In het hele land wachten ongeveer dertienduizend vluchtelingen met een verblijfsvergunning in een asielzoekerscentrum op huisvesting. Elke gemeente moet in 2015 een woning vinden voor 35 vergunninghouders. Naar verwachting wordt dat aantal volgend jaar verhoogd.