'Digitale loverboys' de cel in voor oplichten Tinder-dates

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag veroordeelt Dennis M. (26) tot een celstraf van 3 jaar wegens oplichting van vrouwen met wie hij via Tinder en andere datingsites afspraakjes had gemaakt in Den Haag, Scheveningen en Noordwijk. Zijn handlanger Yassin el A.(31) krijgt 26 maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk.
Beide mannen kwamen uit Eindhoven, maar verbleven vaak in
, waar ze begin dit jaar zijn aangehouden. Door het OM werden ze aangeduid als digitale loverboys'. De officier van justitie eiste twee weken geleden tijdens de strafzitting
.
Dennis M. kreeg via de datingsites contact met jonge vrouwen. Na wat geappt te hebben, maakte hij ook een afspraakje met hen. Als een slachtoffer bij hem in de auto zat, kwam Yassin el A. erbij. De mannen hingen een verhaal op dat een andere auto was weggesleept, en vroegen de dame dan of ze haar pinpas mochten gebruiken om de boetes te betalen. De verbouwereerde vrouw gaf daar toestemming voor.

Doortrapt en geraffineerd

Daarna werden er flinke bedragen van  hun rekening gehaald. Een slachtoffer zou zelfs een bedrag  van vierduizend euro kwijtgeraakt zijn. Volgens de Haagse rechtbank gingen de mannen op 'doortrapte en geraffineerde' wijze te werk. Dennis M. zou misbruik hebben gemaakt van 'gevoelens van genegenheid', die hij bij zijn slachtoffers had opgewekt.
De rechtbank acht hem ook schuldig aan een chantagepoging. Hij zou een slachtoffer gedreigd hebben een seksueel getint filmpje met haar te verspreiden als ze hem geen 150 euro betaalde.

Onterecht afgeschilderd als digitale loverboys

Dennis M. en Yassin el A. vonden dat ze ten onrechte zijn afgeschilderd als digitale loverboys. De rechtbank meent echter dat het een juiste aanduiding is van  hun oplichtingspraktijken.