Chinees bij ADO, assistent-trainer of alleen voor de kennisoverdracht?

DEN HAAG - Donderdag vond in Peking de perspresentatie plaats van Gao Hongbo als nieuwe assistent-trainer van ADO Den Haag. Maar over zijn exacte rol bestaat onduidelijkheid. ADO Den Haag probeerde vrijdag duidelijkheid te scheppen: 'Gao Hongbo komt naar Den Haag in het kader van kennisoverdracht'.
De man over wie de verwarring ontstond, verklaarde donderdag bij zijn presentatie in Peking:  'Als assistent-trainer krijg ik de kans om de denkwijze van de hoofdcoach te leren begrijpen. Aan de ene kant wil ik nieuwe dingen leren, maar anderzijds moet ik als assistent-coach de hoofdcoach adviseren en kijken wat er beter kan.'

ADO Den Haag liet vrijdag tijdens een persconferentie weten dat Gao Hongbo niet als assisten-trainer van Henk Fraser naar Den Haag komt en dat hij ook zeker niet naast Fraser op de bank zal plaatsnemen'. Volgens persvoorlichter Ronald van der Geer draait het om één woord: 'Kennisoverdracht'.

Mening van Fraser gevraagd

Trainer Fraser liet weten open te staan voor invloeden uit andere culturen. 'Misschien kan ik er zelfs mijn voordeel mee doen', aldus Fraser die liet weten door ADO Den Haag gekend te zijn in de komst van de oud-bondscoach van China.  

Fraser liet desgevraagd weten geen angst te hebben dat Gao Hongbo op termijn zijn plaats als hoofdtrainer van ADO Den Haag gaat overnemen. 'Ik weet heel goed wat ADO Den Haag met me wil, ik weet ook heel goed wat meneer Wang (de grootaandeelhouder van ADO, red.) met me wil en vandaar dat ook heel ontspannen in deze situatie sta.'


Deel dit artikel: