Nieuwe stoffelijke resten MH17 gevonden; ceremonie op Schiphol

DEN HAAG - In het oosten van Oekraïne zijn opnieuw stoffelijke resten gevonden van slachtoffers van vlucht MH17. De stoffelijke resten worden met een lijnvlucht van Charkov overgebracht naar Schiphol, maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag bekend.
Tot nu toe gingen stoffelijke resten met een militair toestel naar Eindhoven waarna ze in een konvooi werden overgebracht naar de Korporaal van Oudheusden Kazerne bij Hilversum voor identificatie. De ceremonie is gewijzigd 'omdat het identificatieproces grotendeels is afgerond'.
Een achtkoppig Nederlands team is in Oekraïne om de stoffelijke resten, persoonlijke bezittingen en resten van het vliegtuig op te halen. De overblijfselen zijn gevonden in de buurt de plek waar het toestel neerkwam, in de buurt van Hrabove, en zijn verzameld door de plaatselijke autoriteiten.
Wanneer de vlucht naar Schiphol plaatsvindt, is nog niet bekend. Daar vindt - zonder media - een gedenkmoment plaats. De marechaussee zorgt voor de ceremoniële ontvangst. Daarvoor is de familie van de twee nog niet geïdentificeerde Nederlandse slachtoffers uitgenodigd.