Instellingen

Ruiten vernield bij moskee in Leiden; politie zoekt getuigen

LEIDEN - Bij de moskee aan de Ter Haarkade in Leiden zijn in de afgelopen dagen ruiten vernield. De politie meldt vrijdag dat ze op zoek is naar getuigen die tussen donderdag 13.30 uur en vrijdag 12.30 uur iets van de vernielingen gezien hebben.

In het

vertelt vice-voorzitter Said Kaamouch van de moskee dat hij geschrokken is van de vernieling. Die viel samen met het begin van het offerfeest. 'Dit verwachtten wij niet. Zo'n mooi gebouw en dan doen mensen dit...'

Half oktober wordt de moskee, die de verouderde Al Hijra moskee aan de Rembrandtstraat vervangt, opgeleverd. Leden van de moskeevereniging gaan het gebouw vervolgens zelf binnen afbouwen. 'Het eerste wat wij dan gaan doen is beveiligingscamera's monteren', zegt Kaamouch tegen het Leidsch Dagblad.

Protest tegen moskee

Tegen de komst van de Al Hijra-moskee werd begin dit jaar protest gevoerd. Activisten bezetten het in aanbouw zijnde gebouw en hingen spandoeken op met leuzen als 'stop de islam'. Vorig jaar werden aan de Ter Haarkade ook al ruiten ingegooid, destijds van bewoners. Mogelijk was er een verband met de spanning rondom de moskee.