Instellingen

Misschien meer studentenkamers in Den Haag en Delft: Pensioenfonds ABP investeert 100 miljoen

Studentenkamer
DEN HAAG - Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) investeert 100 miljoen euro in The Student Hotel, een Nederlandse aanbieder van studentenhuisvesting. Het fonds, dat ambtenarenpensioenen bestiert, maakte dinsdag bekend in ruil daarvoor een aandelenbelang te krijgen in zowel het bedrijf als in de vestiging Amsterdam City.
The Student Hotel investeert het ABP-kapitaal in de ontwikkeling van nieuwe vestigingen in binnen- en buitenland. Momenteel biedt het bedrijf ruim 2000 kamers aan in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en worden studentenkamers ontwikkeld in Groningen, Eindhoven en het Italiaanse Florence. Met het geld van ABP op zak, kijkt de exploitant ook naar mogelijkheden in Utrecht, Maastricht en Delft.
In Delft is The Student Hotel met de gemeente op zoek naar een geschikte lokatie voor een nieuwe vestiging. De organisatie hoopt op een plek waar 400 kamers kunnen worden gerealiseerd.

10.000 kamers

'De aanvulling van ABP op ons kapitaal stelt ons in staat om in de komende drie tot vijf jaar 10.000 kamers te realiseren in de belangrijkste Europese studentensteden', aldus oprichter Charlie MacGregor van The Student Hotel tegen het ANP.