Leidens Ontzet uitgebreid bij Omroep West te volgen op internet, radio en tv

Leidens ontzet
LEIDEN - Aankomend weekeinde staat Leiden weer op z’n kop tijdens het Leidens Ontzet. Omroep West doet uitgebreid verslag van dit feest via TV West, 89.3 Radio West, Omroepwest.nl en de app. Er is aandacht voor de taptoe, de reveille, het uitdelen van haring en wittebrood, de Grote Optocht, koraalzang, de kermis, het vuurwerk en natuurlijk de gezelligheid in de binnenstad.
Op Omroepwest.nl en de app kun je zaterdagmorgen vanaf 7.00 uur al het live-blog volgen, met al het nieuws rondom Leidens Ontzet.
Vanaf de Garenmarkt in Leiden brengen Unity FM en Radio West van 7.00 uur tot 10 uur een gezamenlijk radioprogramma waarin natuurlijk verslag wordt gedaan van de reveille, het uitdelen van haring en wittebrood en meer. Na 10.00 uur zijn de reguliere programma’s weer op Radio West te horen, maar daarin wordt regelmatig live overgeschakeld naar de verslaggevers in Leiden.  

'I ♥3-10'

In het uitgebreide televisie sfeerverslag  'I ♥3-10' ( I Love3Oktober) kan op zondag 4 oktober worden teruggekeken op het Leidens Ontzet. Leidse presentatoren zijn overal bij. Het verslag is vanaf 17.00 uur op TV West te zien en wordt daarna herhaald.
Met het Leidens Ontzet vieren de Leidenaren op 2 en 3 oktober de overwinning van de Watergeuzen op de Spanjaarden in 1574. Het is een van de grootste volksfeesten van Nederland.

Uitzendtijden

•        Live-blog op 3 oktober vanaf 6.00 uur op Omroepwest.nl en de gratis Omroep West app.
•        Op 89.3 Radio West: 3 oktober vanaf 7.00 uur tot 10.00 uur i.s.m. Unity FM en daarna live verslag in de reguliere programma’s .
•        Het uitgebreide sfeerverslag I ♥3-10 is op zaterdag 4 oktober vanaf 17.00 uur  te zien en wordt daarna herhaald om 19.00 uur, 21.00 uur en op maandagmiddag 5 oktober.