Bekladding bij moskee in Delft, tekst tegen 'kindhuwelijken' op fietspad gespoten

Archieffoto van een moskee
Archieffoto van een moskee © ANP
DELFT - Vlakbij de Sultan Ahmet Moskee in Delft is een tekst tegen 'kindhuwelijken' gespoten. Dat bevestigt de politie tegenover Omroep West. Wat er precies met verf geschreven stond, wil de politie niet zeggen.
'Dat is daderkennis, dus daarover willen we niks kwijt', aldus een woordvoerder. De tekst stond op het fietspad bij het Componistenpad, vlakbij de moskee. Het is niet bekend wie de graffiti op het fietspad heeft gespoten. Ook is onduidelijk hoe lang de tekst er al stond. Het bestuur van de moskee was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar.


Aanleiding is waarschijnlijk de ophef die maandag ontstond over zogenoemde 'kindhuwelijken'. Daarbij trouwen volwassen mannen in hun eigen land met een minderjarig meisje, zij laten hun bruid vervolgens legaal naar Nederland komen in het kader van de gezinshereniging.

Tientallen Syrische kindbruiden naar Nederland

Nederland erkent zulke huwelijken, als die in het buitenland zijn gesloten. RTV Noord meldde maandag dat tientallen Syrische kindbruiden onderweg zijn naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. De regionale omroep van Groningen zegt dat er tussen januari 2014 en begin dit jaar zeker 34 Syrische kindbruiden asiel hebben aangevraagd in Nederland.