Geen asielzoekers bij Bogaard in Rijswijk, opvangplek komt bij voormalige TH aan Lange Kleiweg

Archief
Archief © ANP
RIJSWIJK - De gemeente Rijswijk wil 500 asielzoekers opvangen op het terrein van de voormalige Technische Hogeschool aan de Lange Kleiweg. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. Het gaat om een periode van drie tot vijf jaar.
Begin september kreeg de gemeente Rijswijk een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om asielzoekers op te vangen. Het COA gaf toen aan dat het voormalig belastingkantoor aan de Steenvoordelaan, bij winkelcentrum In de Bogaard, in aanmerking zou kunnen komen voor de opvang van 600 á 800 mensen.
Het college heeft nu gesprekken gevoerd met belangengroepen, inwoners en raadsleden en heeft uiteindelijk gekozen voor het terrein van de voormalige Technische Hogeschool. Op dit moment wordt de bestaande bebouwing daar gesloopt. Voor de opvang zou het gaan om plaatsing van tijdelijke units.

Gemeenteraad

De gemeenteraad moet nog stemmen over het voorstel. Het wordt behandeld op dinsdag 6 oktober. Voor de omwonenden wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd.