10.000 euro verdienen? Vertel hoe het openbaar vervoer beter moet!

DEN HAAG - Heb jij een goed idee over hoe het openbaar vervoer in onze regio verbeterd kan worden? De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is benieuwd naar jouw suggesties.

Daarom daagt MRDH starters op de arbeidsmarkt, studenten en mensen uit de creatieve industrie uit om een innovatief en concreet uit te voeren idee te bedenken. Voor de winnaar ligt er 10.000 euro klaar. Naast deze vakjuryprijs is er een publieksprijs van 1250 euro.

Wil je een idee indienen? Dat kan in verschillende vormen, van tekst of beeld tot een filmpje of een compleet plan van aanpak. Meedoen kan tot 21 december. Volgend jaar maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Idee van winnaar 2014 wordt nu uitgevoerd

De vakjuryprijs in 2014 ging naar Jacco Lammers, die een Last Mile Planner (LAMP) bedacht: een interactieve tablet met een grote digitale kaart waarmee je snel de laatste kilometers van je reis kunt plannen. Deze tablet plant je reis met het OV, de (huur)fiets of taxi.

Eind dit jaar wordt dit concept in gebruik genomen op Metrostation Rotterdam CS en in de aankomsthal van Rotterdam The Hague Airport. In totaal werden vorig jaar meer dan 150 ideeën ingediend.

Deel dit artikel: