Gratis jubileumkaarten voor Soldaat van Oranje... Bijna weekend: De 10 leukste uittips!

REGIO - Van een 10.000-stappenwandeling tot wittebrood, champagne en exclusieve vrijkaarten voor een jubileumvoorstelling… Je kunt het de komende dagen allemaal zien, proeven en beleven. We zetten 10 uittips voor je op een rij.
Tip 1: Win vrijkaarten voor jubileumvoorstelling Soldaat van Oranje – 10 oktober Katwijk
De succesvolle musical Soldaat van Oranje viert haar 5-jarig jubileum. Via de Omroep West-app maak je deze week kans op exclusieve vrijkaarten voor de speciale jubileumvoorstelling van Soldaat van Oranje op zaterdag 10 oktober in De Theaterhangaar in Katwijk. Je wordt bovendien getrakteerd op champagne, hapjes, een jubileummok en een goodiebag. Mail naar online@omroepwest.nl waarom jij deze speciale avond verdient en maak kans op dit speciale avondje uit.

Tip 2: Backstage Mauritshuis ‘Weekend van de Wetenschap’ – 3 en 4 oktober Regio
Hoe werkt de techniek van de bewegende Theaterhangaar in Katwijk en hoe restaureer je een schilderij? Ontdek het tijdens het Weekend van de Wetenschap. Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober zijn er allemaal leuke activiteiten, onder meer bij het Haagse Mauritshuis, het Museon in Den Haag, het Zilvermuseum in Schoonhoven, de TU in Delft en de Universiteit Leiden.  

Tip 3: Tip voor Fashionista’s – vanaf 3 oktober Den Haag
Het Haags Gemeentemuseum herdenkt Frans Molenaar tijdens de tentoonstelling ‘Ode aan de Nederlandse mode’. Je maakt een reis vanaf het jaar 1900 met veel werken van de Nederlandse modeontwerper. De roerige jaren zestig, waarin ontwerpers een echt eigen stijl ontwikkelen, komen ook uitgebreid aan bod. En wat dacht je van de blauwe creatie van Jan Taminiau, waarin koningin Máxima was gehuld tijdens de inhuldigingsceremonie? De jurk is ook onderdeel van de tentoonstelling 'Ode aan de Nederlandse mode', tot en met 7 februari te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Tip 4: 10.000 Stappenwandeling - 3 oktober Noordwijkerhout
Voldoende beweging zorgt voor een betere gezondheid, bewees de Japanse arts Yoshiro Hatano. Hij kwam met het advies om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Met de 10.000 Stappenwandeling in Noordwijkerhout kun je onder begeleiding van een leefstijlcoach ervaren hoe dat voelt… Neem je stappenteller mee en loop lekker mee met deze wandeling, zaterdag 3 oktober in Noordwijkerhout. Start om 9.00 uur bij de VVV-winkel in de Dorpsstraat van Noordwijkerhout.

Tip 5: Dieren Film festival & Dierenwandeling - 3 oktober Den Haag
Zondag 4 oktober is het Werelddierendag. Ben je gek op dieren én hou je ook nog van films? Dan zit je helemaal goed bij het Dieren Film Festival, op zaterdag 3 oktober in het Filmhuis Den Haag. Dit jaar staat het festival in het teken van 'Man's best friend: de hond'. Films over dieren én de mens zijn er te doen en de Haagse Dierenroute wordt gelanceerd: een stadswandeling langs dierenbeelden en ornamenten in het centrum van Den Haag.

Tip 6: Vogelfestival - 4 oktober Den Haag
Nog een dierenfeestje want op 4 oktober viert de Haagse Vogelbescherming haar 90e verjaardag. Je kunt dit tussen 11.00 - 16.00 uur meevieren tijdens het Haags Vogelfestival in het Haagse Bos. Een dag in de natuur met onder meer een kinderspeurtocht, vogelvoer maken, natuurexcursies, een demonstratie vogels ringen en een Haagse ooievaarslezing.

Tip 7: Haagse Pop Maand - 1 t/m 31 oktober
En dan een popfeestje, want het Haags Pop Centrum bestaat alweer dertig jaar. Om dit te vieren wordt de Haagse Pop Week eenmalig opgevoerd naar Haagse Pop Maand. Maar liefst dertig dagen lang staat Den Haag in het teken van popmuziek. Er zijn meer dan 200 acts op ruim 25 locaties en je kunt masterclasses en workshops volgen. Zin in een flink portie popmuziek? Kijk hier voor het programma-overzicht van de Haagse Pop Maand, van 1 tot en met 31 oktober in Den Haag.

Tip 8: Cirque Stiletto met Karin Bloemen - 6 oktober Alphen aan den Rijn
Cirque Stiletto heeft een nieuwe show met in de hoofdrol: Karin Bloemen! In deze nieuwe editie toont ze het geheim van haar C’s: Circus, Cabaret, Chansons & Comedy. Karin staat hoe dan ook te trappelen om als een circuspaard de piste in te gaan. Cirque Stiletto is op 6 oktober te zien in Alphen aan den Rijn en later nog in Den Haag, Gouda en Rijswijk.

Tip 9: Tentoonstelling Held op Sokkel - vanaf 3 oktober Den Haag
Soms vallen ze ons nauwelijks op, maar standbeelden in de openbare ruimte vertellen wie onze helden zijn. In de tentoonstelling Held op Sokkel belicht het Haags Historisch Museum vanaf 3 oktober helden van wie een standbeeld in Den Haag te vinden is. Van Willem van Oranje tot Nelson Mandela en van Louis Couperus tot Aad Mansveld.

Tip 10: Leidens Ontzet - 2 en 3 oktober Leiden
En natuurlijk mag het grootste feest in Leiden niet in deze tip 10 ontbreken. Elk jaar op 2 en 3 oktober trilt de Sleutelstad op haar grondvesten tijdens Leidens Ontzet. Met tal van evenementen herdenkt Leiden de belegering tijdens de Tachtigjarige Oorlog en het ontzet op 3 oktober 1574. Traditionele onderdelen zijn de uitreiking van haring en wittebrood, de taptoe, de hutspotmaaltijd, de grote optocht en de kermis.
Zélf een leuke uittip? Mail de redactie.
Deel dit artikel: