Instellingen

Meer werk De Uithof Den Haag bij start schaatsseizoen, bedrijf schrijft positieve cijfers

Nieuwe arbeidsplaaten De Uithof bij start schaatsseizoen
DEN HAAG - Het personeelsbestand van evenementencentrum De Uithof in Den Haag wordt de komende tijd uitgebreid. Door onder meer een topzomer en energiebesparende maatregelen schrijft het bedrijf volgens directeur Eugène de la Croix positieve cijfers, waardoor er plek is voor 30 nieuwe arbeidskrachten.
Vooral op de afdelingen marketing, het klantcontact en in de horeca is er plek voor nieuwe mensen. In tegenstelling tot het overwegend seizoensgebonden werk zijn de nieuwe mensen het hele jaar nodig. Ze komen bovenop de 80 andere medewerkers die elke jaar nodig zijn om De Uithof draaiende te houden.
Een jaar geleden leek de toekomst van het evenementencentrum nog aan een zijden draadje te hangen. De warme winter van dat jaar betekende voor De Uithof dat bezoekers wegbleven en de energierekening juist enorm opliep, waardoor het bedrijf moeite had om de financiering rond te krijgen. Door energiebesparende maatregelen zoals led-verlichting en elektrische karts hoeft de energierekening geen roet meer in het eten te gooien.

Nieuwe attracties

Daarnaast is de afgelopen tijd energie gestoken in nieuwe attracties, waardoor De Uithof de bezoekersaantallen zag stijgen. Voor het eerst bereikte het bedrijf de top-10 van best bezochte dagattracties met 1,28 miljoen bezoekers per jaar. Zondag 4 oktober gaat het schaatsseizoen bij De Uithof weer van start. De laatste voorbereidingen op de ijsbaan zijn in volle gang.