Moskee As-Soenah in Den Haag deelt korans en gebedskleden uit aan Syrische vluchtelingen

DEN HAAG - De As-Soennahmoskee aan de Fruitweg in Den Haag gaat de komende dagen 4.000 korans en evenzoveel gebedskleden uitdelen aan Syrische vluchtelingen die in Nederland zijn aangekomen. De moskee hield een inzamelingsactie waaraan de achterban massaal gehoor heeft gegeven.
Vrijwilligers maken pakketjes voor vluchtelingen met een koran en een gebedskleedje. 'We merken dat er onder de vluchtelingen heel veel behoefte is aan geestelijke voeding. De mensen hebben niets van huis kunnen meenemen, hebben veel meegemaakt onderweg naar ons land en verlangen naar geestelijke zorg', zegt voorzitter Abdelhamid Taheri van de Stichting As-Soennah.
Behalve korans en gebedskleden zamelde een van de grootste moskeeën van Nederland ook dozen kleding, levensmiddelen en 5.000 kilo vlees in. Het vlees werd vorige week voor het offerfeest uitgedeeld. Een groep Haagse moslims nodigde honderden asielzoekers uit voor een offerfeestmaaltijd in partycentrum Zichtenburg.

Inzamelactie succesvol

De inzamelingsactie van de moskee was zo succesvol dat deze tijdelijk is gestopt. 'Er is zo gul gedoneerd dat we geen ruimte meer hebben in onze opslag. We gaan nu eerst alle gedoneerde goederen uitdelen in Nederlandse opvangcentra en buitenlandse vluchtelingenkampen, zoals Calais, verdelen voordat we met de inzameling verdergaan', zegt Taheri.
Gemeenten in onze regio zijn druk bezig om te kijken hoe zij moeten omgaan met de stroom aan vluchtelingen die uit onder andere Syrië naar Nederland komen.